Nyårsmeny för avhämtning.
Krämig hummersoppa, örtmarinerade pilgrimsmusslor, morot, pepparrot, jordärtsskockschips
Dryckesförslag: Taittinger Brut Réserve Champagne (nr 7422 på Systembolaget)
*
Kalvrygg eller brässerad oxkind,
creme på rostade rotfrukter, savojkål, betor, ostronskivling, picklad schalottenlök, chorizokrisp
Dryckesförslag: Les Hauts de Granget (nr 3814 på Systembolaget)
*
Hallonmousse, bakad chokladpastej, pistage, limemarinerade hallon, chokladsås, maränger
Dryckesförslag: Brachetto d´Acqui, Braida (nr 6260 på Systembolaget)
Menypris med kalv 535:-/person
med oxkind 495:-/person
Beställ på hemsidan (Boka) eller på info@chforet.se
Sista beställning 29/12
Hämtas Nyårsafton 31/12 kl 11-14
Enkla instruktioner för uppvärmning & upplägg medföljer
Tack för ni beställt nyårsmaten hos oss!
Vi hoppas detta ska bli en smidig och smakfull middag.
Förrätt
När det börjar närma sig förrätt, sätt ugnen på 120 grader (varmluft) inför varmrätten.
Värm soppan i gryta på spisen, lägg pilgrimsmusslor (3 st/person), i botten på djupa tallrikar/skålar, häll över varm soppa och toppa med picklad morot & sist jordärtsskockschipsen.
Krämig hummersoppa, ört & pepparrotsmarinerade pilgrimsmusslor, picklad morot, jordärtsskockschips
Varmrätt
Lådan med kalv 120 grader ca 15 min MED locket på. Kontrollera gärna att det är varmt i mitten med en termometer (Köttet är tillagat till 52 grader, vilket vi tycker är en trevlig temperatur på kalv, önskar man äta köttet mer tillagat så öka tiden och/eller värmen på ugnen)
Om ni valt brässerad oxkind värmes den i lådan MED locket på minst 20 min.
Rotfruktscremen värmes enklast i en gryta på spisen, låg värme är att föredra då den gärna skvätter lätt. Tänk på att röra i botten då och då.
Lådan med savojkålen värmes också i samma ugn UTAN lock ca 15 min (har man två ugnar kan denna lådan värmas på 150 grader i ca 10 min) värm även lådan med svamp, gulbetor & picklad schalottenlök i samma ugn.
Tallrikarna som detta ska serveras på kan med fördel värmas i samma ugn de sista minuterna.
När det är dags att servera, fördela varm rotfruktscreme i botten på tallrikarna. Lägg på savojkålen & gulbetorna, dela gärna kalven i 2-3 bitar och lägg vid sidan om kålen. Toppa med svamp och picklad schalottenlök, strö över chorizokrisp. Smaklig varmrätt!
Kalvrygg eller brässerad oxkind,
creme på rostade rotfrukter, savojkål, betor, ostronskivling, picklad schalottenlök, chorizokrisp
Dessert
Förvara hallonmoussen i frysen till efter varmrätten. Chokladpastejen lägges på tallrikar och får tempereras (gärna innan ni äter varmrätt). Lägg sedan moussen bredvid och låt tina på tallriken (ca 10–15 min) När det är dags att äta dessert, så lägg på hallon på moussen och strö ut maränger (4 st/person) ringla avslutningsvis lite chokladsås.
Hallonmousse, bakad chokladpastej med pistage & cashewnötter, limemarinerade hallon, chokladsås, maränger
Hoppas det smakar!
Disken får ni ta själva denna gång!